Wat goed is niet wegdoen

Familiebedrijven vormen de kurk waarop de Nederlandse economie drijft. Dat zeggen politici en ceo’s van multinationals en dat schrijven de media. Oudere familiebedrijven volgen – soms uit nood geboren omdat er geen erfopvolger voorhanden is – echter niet altijd meer de bloedlijn van de oprichter. Zo ook het familiebedrijf waar Dirk de Vries de scepter zwaait, al is de naam van de familie behouden gebleven. Want wat goed is, moet je niet weg doen.

Klugkist & de Vries Schilders is vernoemd naar oprichter en grondlegger Wouter Klugkist, die als Klugkist Schilders in 1934 het schildersbedrijf startte. Zijn beide zonen Aldert en Gerrit traden later in zijn voetsporen. Het bedrijf ging mee met de vele veranderingen in de branche en de bakfiets van weleer werd ingewisseld voor een steeds moderner wagenpark. In 2007 nam Dirk de Vries het bedrijf aan de Willem Lodewijkstraat over van Gerrit. Klugkist & de Vries Schilders werd de nieuwe naam. Dirk bouwde het bedrijf na de verhuizing naar de Ceresweg verder uit tot drie zelfstandig opererende, moderne bedrijven.

Hij streeft daarbij niet alleen naar een goed bedrijfsrendement, maar heeft ook oog voor maatschappelijke doelen, zoals de bescherming van het milieu, goed werkgeverschap en een bijdrage leveren aan de samenleving waarin hij met zijn bedrijven opereert. Ook leidt Klugkist & de Vries zijn eigen personeel op.

Het team van schilders doet tijdens die opleiding de kennis en vooral kunde op voor wandafwerking, zoals behangen, voor puik binnen- en buitenschilderwerk, voor herstel van houtrot en zelfs voor het aanbrengen van beglazingen. Alles onder één dak en met één aanspreekpunt, de persoon die alles regelt voor de klant. Zo biedt Klugkist & de Vries zijn opdrachtgevers al bij voorbaat een groot voordeel. Zowel particulieren, bedrijven, instellingen als scholen in heel Noord-Nederland. Met uiterste zorg, maar vooral met nog steeds hetzelfde schildervakmanschap als waarmee opa Klugkist de basis legde voor het succes

Fotogalerij

  • Schilder André de Jong
  • Boek Daarom Leeuwarden

Deel deze pagina